El plaer del Tabac

L’aroma d’una magdalena ens va retornar el temps perdut. Els millors tomàquets de Mallorca són els tomacons, tenen un perfum especial, i do! Te’n recordes de l’olor d’una poma acabada de collir? El nostre rei Jaume va conquerir ses illes pel gust de ses olives, trencades, subtils, delicioses. Hi ha qui dorm amb l’únic abric d’una gota de Chanel “numéro cinq”. I si dorms amb la finestra oberta quan plou, recordes l’olor de la terra mullada? Sents l’olor de la sal, la trobes als llavis quan t’acostes al mar? Si deixes de cremar el teu olfacte, ho retrobaràs.

També hi ha qui dorm abraçat a un cendrer, ofegat per l’olor d’uns cabells que només es poden besar al matí, acabats de rentar. L’habitació traspua la pudor de la roba que t’acabes de treure, la mateixa que quan puges a l’ascensor, quan tornes de fer una trista cigarreta a la porta. No hi ha olor que més em repugni que la d’una burilla, centenars, milers de burilles escampades pertot. Tu no la sents, però.

“Fumo perquè m’agrada”. No és cert. Jo havia fumat i era fastigós. La boca pastosa, els dits grogs, el nas mig tapat, la tos del matí, del migdia, del vespre, de la nit, del matí… “Fumo quan prenc cafè, és deliciós”. Fals. El tabac t’impedeix apreciar un bon cafè o qualsevol gust, et crema els sentits mentre et crema la vida. “Fumo molt poc, no passa res”. T’equivoques, una sola calada és massa, és la que fa que no ho deixis.

Si fins ara la raó no t’ha convençut, prova amb aquestes petites emocions que t’he proposat. El plaer del tabac és deixar-lo. Et canviarà la vida, t’ho prometo.

 

Josep Amorós

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...