Com vaig arribar a ser exfumadora. La meva història

Primer de tot em presentaré per que veieu que no tinc “ perdó de deu” com diria la meva avia.
Soc Auxiliar d’Infermeria des de fa uns 20 anys, he treballat a planta i a urgències però on he passat la major part de la meva vida laboral, uns 13 anys, es en la Unitat de Cures Intensives d’un hospital molt gran, amb 21 llits de UCI. En tots aquest any he cuidat a moltíssima gent i entre ells a pacients amb malalties respiratòries molts greus, que en molts casos li han causat la mort, quasi tots ells fumadors, i encara així, jo seguia fumant. També soc Tècnic en Diagnòstic per la Imatge i he realitzat probes diagnòstiques a pacients amb càncer de pulmó entre d’altres, quasi tots ells amb antecedent: fumador, i tot i així, quant sortia de treballar seguia fumant. Soc mare i mai he fumat en espais tancats on estava la meva filla, perquè sabia que era molt perjudicial per a ella, i jo, continuava fumant.
Sempre m’he dedicat a la cura del demés, dels meus pacients, de la meva família, de la meva filla, etc… i m’encanta.
Un dia la meva filla amb 10 anys en va dir: – Mare, no fumis, no vull que et moris, et necessito i t’estimo. En aquell moment l’anima se’n va caure als peus, pensava que era molt bona cuidant dels altres, però no ho estava fent del tot bé, vaig adonar-me’n de la importància que te el que jo em cuidi per poder continuar cuidant i seguir fent allò que m’omple i m’agrada, i per això en aquell mateix instant vaig deixar de fumar. Vaig necessitar ajuda de la Unitat de Tabac del meu hospital, però amb paciència i amb el suport d’un gran equip ho vam aconseguir.
Encara que no ho he fet al 100% per mi, ho he fet pels qui estimo, i l’ important es que avui ja fa 6 any que no fumo. SOC EX-FUMADORA!
Fa uns anys vaig deixar de fer activitat assistencial per dedicar-m’hi a la gestió i control de la qualitat i col•laborar en la seguretat del pacient, a l’actualitat soc la persona responsable de Qualitat i Secretaria del Comitè de Prevenció del Tabaquisme del meu centre i des de aquí segueixo animant, ajudant, treballant i promocionat millores per que tant els pacients i els meus company deixin de fumar, per la raó que sigui, dona igual, SEMPRE, SEMPRE, SORTIRAN GUANYANT.

Esther Concha Leon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 3.82 out of 5)
Loading...