Donar un bon testimoni

A continuació et donem una seria de recomanacions generals per si et resulten útils, no són normes fixes només orientatives:

  1. Divideix la teva exposició, sigui en text, vídeo o veu, en parts. Un 15-20% del temps per a presentar-te i explicar una mica la teva relació amb el tabac. Un 40-50% per explicar les vegades que ho vas intentar i els consells o estratègies que millor et van funcionar en cada moment, les experiències d’èxit. I la resta del temps per a valorar com et trobes d’ençà que vas deixar el tabac i quins consells donaries per a mantenir-se a la resta de companys/és que fa poc temps que porten sense fumar.
  2. Sempre és millor escriure 4 línies resum del que vols dir o escriure per no oblidar-te res. Encara que segur que és un tema en què has pensat molt i a més sempre pots tornar a enviar-nos idees o experiències que hagis oblidat d’incloure en la primera versió.
  3. Mira de ser natural, espontani i divertit. Deixar de fumar pot ser dur, però també divertit i segur que sempre: POSITIU (sí que estem cridant).
  4. Pràctica: si no quedes totalment satisfet del resultat del teu testimoni, podràs repetir-ho. A mesura que ho practiquis segur que al final sortirà.
  5. Sempre que un comparteix part de la seva història aquesta és converteix en quelcom útil, més enllà del simple relat. Qualsevol idea per simple que pugui semblar segur que a més d’una persona li resulta perfecte per al moment pel qual està passant amb el tabac. Potser ajuda a prendre la decisió de deixar-ho o a mantenir-se.

Si tens qualsevol dubte contacta amb nosaltres: info@historiesdexfumadors.cat